ΑΡΧΙΚΗ      ΤΟ ΧΩΡΙΟ      ΟΙ ΡΑΨΑΙΟΙ      Ο ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ      ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ       BINTEO      ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ              

Ο Καιρός της         Εβδομάδας
 


Ο ΑΓΙΟΣ  ΝΕΟΜΑΡΤΥΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ

Ο ΕΚ  ΤΕΡΟΒΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

CHAT ROOM

Χρήσιμες Πληροφορίες Επιστολές Αναγνωστών Βιβλίο Επισκεπτών Τοπικά & Επίκαιρα Ενημερωτικά Δελτία Χάρτης Εγγράφου Όροι Χρήσης-Πολιτική

Χωριανοί και Φίλοι, υπάρχουν κάποια σημαντικά δρώμενα που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή μας και έχουν την ανάγκη της συμμετοχής σας και της υποστήριξης από μέρους σας. Διαβάστε περισσότερα..

 

ΤΟ   ΤΕΡΟΒΟ   ΣΤΟ

FACEBOOK

ΤΟ   ΤΕΡΟΒΟ   ΣΤΟ

FACEBOOK

Γίνε Συντάκτης.. Γνωρίζετε πρόσωπα και πράγματα για την περιοχή μας ; Ξέρετε ιστορίες από το παππού σας ; Γνωρίζετε ήθη ή έθιμα του τόπου;Έχετε γράψει κάποιο ενδιαφέρον άρθρο;
ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΤΥΠΟΣ

 

www.terovo.gr


                                                         

      ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ , ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟ

     Τραγουδάμε παραδοσιακά και γλεντάμε όπως παλιά με τους '' ΛΑΛΗΤΑΔΕΣ ''

     Μια βραδιά αφιερωμένη στη δημοτική μας παράδοση

 

Στα πλαίσια των καλοκαιρινών του εκδηλώσεων ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τερόβου - Ραψαίων,  οργανώνει την Παρασκευή 20 Ιουλίου Δημοτική Βραδιά, με το παραδοσιακό συγκρότημα ''ΛΑΛΗΤΑΔΕΣ '' .

Την ημέρα  της γιορτής του Προφήτη Ηλιού του Θεσβίτου όπου γιορτάζει επισήμως και το χωριό μας, θα έχουμε τη χαρά να γλεντήσουμε στο παραδοσιακό πανηγύρι μας, με ένα εξαιρετικό συγκρότημα, που ακολουθεί και στηρίζει τη δημοτική παράδοση του τόπου μας.

 Με την εκδήλωση αυτή ανοίγει και το πρόγραμμα εκδηλώσεων για το φετινό καλοκαίρι μιας και θα ακολουθήσουν και άλλες που θα ανακοινωθούν σύντομα και από την ιστοσελίδα μας.

Ευχόμαστε το πανηγύρι μας να γίνει η αφορμή να γεμίσει το χωριό μας με κόσμο μιας και η πληθυσμιακή αποψίλωση των τελευταίων ετών, όχι μόνο μας προβληματίζει αλλά και μας στενοχωρεί όλους.

Καλή επιτυχία λοιπόν στο Σύλλογο  και ραντεβού στο πανηγύρι μας την Παρασκευή 20 Ιουλίου, όλοι….

Καλή αντάμωση…..      

 

ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 2018  ΣΤΟΝ ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗ ΤΕΡΟΒΟΥ

         ΑΡΚΕΤΗ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ

                                                                                    ΒΙΝΤΕΟ  ΤΟΥ 2013 ΟΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΝ
                                                                        ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗ  ΓΙΟΡΤΗΤΟΥ  ΑΪ - ΓΙΑΝΝΗ
                                                                            ΜΕ 5 ΜΑΛΙΣΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ !!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Με ιδιαίτερη κατάνυξη  την Τετάρτη 16 Μαΐου,

παραμονή της Αναλήψεως  στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη , τελέστη η ετήσια απόδοση της εορτής του Πάσχα προς τιμή του Αγίου μας.

 Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Χρήστος Ντακαλέτσης,΄με απόφαση του οποίου καλύφθησαν τα έξοδα του λεωφορείου από τα Ιωάννινα καθώς και τα κεράσματα στο τέλος του εσπερινού.                                                 

Πλήθος κόσμου και Τεροβιτών βρέθηκαν  από τα Γιάννενα, Άρτα, Πρέβεζα, κ.α.

  Το γεγονός έλαβε ευρύτερη δημοσιότητα και φέτος και έτσι ο αριθμός των επισκεπτών υπήρξε μεγάλος, παρότι ο καιρός ήταν βροχερός.

 

Τον κατανυκτικό εσπερινό τέλεσαν οι ιερέας του χωριού, πατήρ Ηλίας,  ενώ  χωριανοί  προσέφεραν άρτους για αρτοκλασία.

Και φέτος  η παρουσία των  γυναικών του χωριού μας υπήρξε σημαντική , με τις  τυρόπιτες και λαχανόπιτες, προς μεγάλη χαρά και έκπληξη των παρευρισκομένων προσκυνητών. 

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, όλοι οι παρευρισκόμενοι κατευθύνθηκαν προς την πλατεία του χωριού, όπου έγινε το αδιαχώρητο με τα πούλμαν και τους επισκέπτες που κάθισαν για καφεδάκι.

 Όλοι όμως έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από το γεγονός αλλά και την ιδιαίτερη φιλοξενία των Τεροβιτών.

Συγχαρητήρια λοιπόν και φέτος  στην επιτροπή του Αγίου μας , τις γυναίκες του χωριού, στον Πολιτιστικό Σύλλογο και σε όλες και όλους όσους εργάστηκαν για να προβάλλουμε και τον Άγιό μας και το χωριό μας σε όλη την Ελλάδα.

 

 

Το Τέροβο συνδέεται με  τα Τζουμέρκα  !!!!!!                               1/6/2018

Στη φάση κατασκευής μπαίνει ο άξονας Τερόβου Τζουμέρκων 

          Σε φάση κατασκευής περνά και επίσημα πλέον ο κάθετος άξονας της Ιόνιας Οδού - ΚΟΜΒΟΣ ΤΕΡΟΒΟΥ -  προς τα Τζουμέρκα ικανοποιώντας ένα αίτημα δεκαετιών των φορεών της Ηπείρου που θα δουν να αίρεται η οδική απομόνωση.

Ο νέος οδικός άξονας αποτελεί σχεδόν καθολικά νέα χάραξη και όχι βελτίωση κάποιας προϋφιστάμενης οδού. Περιλαμβάνει δύο ισόπεδες συνδέσεις με την 7η και τη 2η επαρχιακή οδό καθώς και άλλες τρεις που αποκαθιστούν την οδική σύνδεση με το υπάρχον οδικό δίκτυο.

Το κόστος του έργου είναι 25εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 20.161.290,32 ευρώ). Η ημέρα του διαγωνισμού είναι στις 16 Νοεμβρίου 2017 και αναμένεται να προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών τεχνικών εταιρειών.Η διάρκεια του έργιου είναι 36 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Αυτό σημαίνει ότι εφόσον οι εργασίες ξεκινήσουν στα μέσα του 2018, τότε θα ολοκληρωθούν το 2021.Το έργο χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020», αποτελεί υποέργο της πράξης: «Οδός σύνδεσης του Α/Κ Τερόβου της Ιονίας Οδού με την 2η επαρχιακή οδό Ιωαννίνων — Γέφυρα Πλάκας» και συγχρηματοδοτείται κατά 100 % από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.).

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ


Ο βασικός χαρακτήρας του έργου είναι η σύνδεση του υπό κατασκευή Αυτοκινητοδρόμου της Ιόνιας Οδού με την περιοχή των Τζουμέρκων, έτσι ώστε να είναι δυνατή η ταχεία και ασφαλής πρόσβαση στους οικισμούς της περιοχής από τον νέο αυτοκινητόδρομο. 
Ειδικότερα, το βασικό αντικείμενο του έργου προσδιορίζεται από τον κύριο οδικό άξονα σύνδεσης, του ΑΚ Τερόβου της Ιόνιας Οδού (επί της 7ης Επαρχιακής Οδού Ιωαννίνων — Πηγαδιών) με την 2η Επαρχιακή Οδό Ιωαννίνων — Γέφυρα Πλάκας.

Πενήντα θέσεις κοινωφελούς εργασίας

 στο Δήμο Δωδώνης  

                   Πενήντα θέσεις κοινωφελούς εργασίας κατανεμήθηκαν στο Δήμο Δωδώνης, εν όψει της νέας προκήρυξης του προγράμματος που αναμένεται το επόμενο διάστημα.Ο Δήμος μέχρι τις 21 Μαίου θα συμπληρώσει στην ειδική πλατφόρμα και σύμφωνα με τις οδηγίες που έλαβε από το Υπουργείο Εργασίας τις ειδικότητες που χρειάζεται με βάση την χαρτογράφηση των αναγκών της περιοχής.

Σύμφωνα με τον οδηγό του προγράμματος τα έργα στα οποία μπορεί να αξιοποιηθούν οι εργαζόμενοι της κοινωφελούς θα  στοχεύουν στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους, στη συντήρηση και την αναβάθμιση μικρών υποδομών, στην αναβάθμιση της λειτουργίας των υπηρεσιών, στην αναβάθμιση και την προστασία του περιβάλλοντος και άλλα.

Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια οκτώ μηνών, θα απευθύνεται κυρίως σε μακροχρόνια άνεργους και χρηματοδοτείται από ευρωπαικούς και εθνικούς πόρους.Περιλαμβάνει απασχόληση με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα ενώ για την διευκόλυνση της επανένταξης των ανέργων θα περιλαμβάνει και δράσεις συμβουλευτικής και κατάρτισης.

Ο Δήμος Δωδώνης, εκφράζει την ικανοποίηση του για την αύξηση στην κατανομή θέσεων από 38 που ήταν στις προηγούμενες προκηρύξεις στις 50 καθώς το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση αναγκών της περιοχής και παραγωγής έργου.

 

  Στο Τέροβο το 70% των εσόδων από τις κεραίες

 

    Άλλη μία ευχάριστη είδηση έλαβε χώρα κατά την κατάθεση του προϋπολογισμού για το 2018 του Δήμου για το χωριό μας. Η δημοτική αρχή πρότεινε και ψήφισε την απόδοση του 70% των εσόδων από τη χρήση των κεραιών στο χωριό μας. Το αίτημα αυτό είχε κατατεθεί στο Δήμαρχο κ.Ντακαλέτση  και υπήρξε πάγιο αίτημα των συγχωριανών μας. Δυστυχώς τα προηγούμενα χρόνια αυτά τα χρήματα υπολογίζονταν στα συνολικά δημοτικά έσοδα , ενώ η χρήση των μηχανημάτων αναμετάδοσης  γινότανε στα όρια του Τερόβου !!! .  Προεκλογικά ο κ. Ντακαλέτσης είχε δεσμευτεί να αποδώσει κατά το μέγιστο τα έσοδα στο Τέροβο, κάτι που έπραξε μετά τη νίκη του στις τελευταίες δημοτικές εκλογές. 

 

    Συνεδρίασε η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Δωδώνης

    Βασίλης Παύλου:  '' Ρεαλιστικό το πρόγραμμα του Δήμου "  

        Συνεδρίασε η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Δωδώνης με κυρίαρχο θέμα την γνωμοδοτική έγκριση από το σώμα του τεχνικού προγράμματος για το 2018.

Στην επιτροπή  συμμετέχει και ο συγχωριανός μας  Βασίλης Παύλου ο οποίος κατέθεσε στην εισηγησή του σχετικά με τον προϋπολογισμό του τεχνικού προγράμματος : 

 '' Δυστυχώς οι περικοπές του αρμόδιου Υπουργείου προς την περιφέρεια είναι τεράστιες. Οι Δήμαρχοι έχουν αφεθεί από το κράτος έρμαιοι, χωρίς τα αναγκαία εργαλεία  να λύσουν μεγάλα προβλήματα  . Δε γίνεται το κράτος  να μεταβιβάζει αρμοδιότητες στην περιφέρεια χωρίς πόρους. Κάθε φέτος και χειρότερα δηλαδή. Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι αυτή η πολιτική έχει απομονώσει την περιφέρεια από κάθε ελπίδα για ανάπτυξη...

 Κάτω από αυτή την κατάσταση , η δημοτική αρχή κατέθεσε ένα ρεαλιστικό προϋπολογισμό, προσαρμοσμένο και συνταγμένο στα νέα δεδομένα και ανάγκες του Δήμου .  Ο Δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης έκανε δεκτές τις προτάσεις της κοινότητάς μας. Τέλος,  σημαντικό για το Τέροβο  είναι ότι  κράτησε την υπόσχεσή του για την απόδοση των εσόδων από τις κεραίες στο χωριό μας, όπως το είχαμε ζητήσει.

  Τα νέα των Τεροβιτών.....

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΥΛΟΥΝέο ασφαλιστικό γραφείο στην Άρτα από τον Χρήστο Παύλου

 

Νέο ασφαλιστικό γραφείο γραφείο εγκαινίασε πριν λίγο καιρό στην κεντρική αγορά της  Άρτας ο συγχωριανός μας και τέως πρόεδρος του Πολιτιστικού μας Συλλόγου μας Χρήστος Παύλου, ενώ προωθεί συνεργασίες και σε άλλους νομούς της Δυτικής Ελλάδας.

Ο επιχειρηματίας Χρήστος Παύλου δραστηριοποιείται αρκετά χρόνια στο χώρο των γενικών ασφαλειών ζωής, αυτοκινήτου, οικίας κ.α. 

Εμείς από την πλευρά μας του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη δουλειά του, όπως και σε όλους τους Τεροβίτες επιχειρηματίες.

 

  Γρήγορο ΙΝΤΕΡΝΕΤ στο Τέροβο !!!!!                       

κ΄ σε 76 οικισμούς του Δήμου Δωδώνης Γρήγορο ίντερνετ αποκτούν 76 οικισμοί του Δήμου Δωδώνης, με την ολοκλήρωση του έργου Rural Broadband που αφορούσε στην ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών.Το έργο είχε αναλάβει πριν από δύο χρόνια ο ΟΤΕ με σκοπό την χονδρική διάθεση ευρυζωνικών υπηρεσιών σε παρόχους λιανικής.

Ο Διευθυντής της ΟΤΕ RURAL NORTH Γιώργος Σταθόπουλος, με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Δωδώνης Χρήστο Ντακαλέτση, ευχαριστεί το Δήμο για την συνεργασία που υπήρξε προκειμένου να επιτευχθεί η ταχύτερη ολοκλήρωση του έργου και τονίζει ότι τα οφέλη απ' αυτό θα συμβάλουν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Oι νέες ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων, που είναι πλέον διαθέσιμες, αναμένεται να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών και να στηρίξουν την τοπική επιχειρηματικότητα.Τις δυνατότητες αυτές θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει και ο Δήμος προκειμένου να αντιμετωπιστούν σοβαρά προβλήματα που σχετίζονται με την κάλυψη των αγροτικών ιατρείων και την συνταγογράφηση, παρότι δεν πρόκειται για αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Όσοι συγχωριανοί μας έχουν σταθερή σύνδεση COSMOTE μπορούν να ανανεώσουν το συμβόλαιό τους με την εταιρία, βάζοντας INTERNET στην ίδια τιμή χρέωσης ανά δίμηνο. Προς το παρών η COSMOTE είναι ο μοναδικός πάροχος τηλεφωνίας στο Τέροβο.

 

Χωρίς αυξήσεις τα ανταποδοτικά και τα τέλη ύδρευσης

30/11/2017         

            Σταθερά και χωρίς καμία αναπροσαρμογή μένουν για τρίτη χρονιά τα ανταποδοτικά τέλη και τα τέλη ύδρευσης του Δήμου Δωδώνης.Η απόφαση ελήφθη στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από εισήγηση του αντιδημάρχου Οικονομικών Γιώργου Θεοχάρη.Σημειώνεται ότι το 2014, η Δημοτική Αρχή είχε προχωρήσει σε γενναία μείωση των τελών, τα οποία από τότε παραμένουν σταθερά παρά τις συνεχείς περικοπές πόρων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.Το Δημοτικό Συμβούλιο Δωδώνης, σε ειδική συνεδρίαση, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, ενέκρινε τον ισολογισμό και τον απολογισμό του προηγούμενου διαχειριστικού έτους.Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, οι έκτακτες επιχορηγήσεις του Δήμου κατά το 2016 ανήλθαν στο ένα εκατομμύριο ευρώ.

Την ίδια χρονιά ολοκληρώθηκαν έργα ύψους 700 χιλιάδων ευρώ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονταν έργα συνολικού προυπολογισμού 1,8 εκατομμυρίων.Το ταμειακό υπόλοιπο του Δήμου φτάνει στα 2,3 εκατομμύρια.Όπως σημείωσε στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών το 2016 ήταν μία χρονιά όπου ο Δήμος ανέδειξε το κοινωνικό του πρόσωπο, πράγμα που θα συνεχίσει να πράττει και το επόμενο διάστημα.

 

Αθήνα – Τέροβο σε 3,5 ώρες

με 37 ευρώ διόδια !!!             

              Παραδόθηκε  στην κυκλοφορία από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, το τελευταίο βόρειο τμήμα της Ιόνιας Οδού (Πέρδικα – Α/Κ Εγνατίας, Ιωάννινα). Πρόκειται για το τελευταίο τμήμα, 14 περίπου χιλιομέτρων, με την παράδοση του οποίου η Ιόνια Οδός γίνεται ένας ενιαίος, ολοκληρωμένος, σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος, που θα ενώνει την Αθήνα με τα Ιωάννινα σε 3,5 ώρες.Βέβαια όλα έχουν και ένα αντίτιμο, καθώς το συνολικό κόστος των διοδίων από την Αθήνα (διόδια Ελευσίνας) έως τα Ιωάννινα (μαζί με τα 13,30 ευρώ κόστος διέλυσης για ένα ΙΧ αυτοκίνητο από τη γέφυρα Ρίου) φθάνει τα 37 ευρώ.

Σύμφωνα με την «Νέα Οδό», «οι μετωπικοί σταθμοί διοδίων που θα συναντούν οι οδηγοί στη διαδρομή από το Αντίρριο, έως τα Ιωάννινα θα είναι στην παρούσα φάση αυτοί της Κλόκοβας και του Αγγελοκάστρου, καθώς επί της ουσίας, έχουν τεθεί σε εφαρμογή οι δύο από τις συνολικά τέσσερις ζώνες χρέωσης του αυτοκινητοδρόμου». Ακόμη, σύμφωνα πάντα με την «Νέα Οδό», «μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθεί το σύστημα χρέωσης της Ιόνιας Οδού, με τη λειτουργία των μετωπικών σταθμών διοδίων στο Μενίδι και στο Τέροβο και των πλευρικών σταθμών στην Γαβρολίμνη, στην ‘Αρτα και στον Γοργόμυλο».

Το τμήμα Πέρδικα – Ιωάννινα θα έχει δυο λωρίδες κυκλοφορίας και λωρίδα έκτακτης ανάγκης, όπως το σύνολο του αυτοκινητοδρόμου, 2 ανισόπεδους κόμβους, τη δίδυμη σήραγγα της Αμπελιάς, τη γέφυρα του Κρυβοφού, 11 άνω & κάτω διαβάσεις, καθώς και 51 οχετούς.Με την παράδοση του τελευταίου τμήματος στην κυκλοφορία, η διάρκεια της διαδρομής από Πέρδικα Ιωαννίνων στον κόμβο της πόλης με την Εγνατία Οδό μειώνεται στο μισό.

 

                  

                                                                              ΑΡΧΙΚΗ

          

γγραφείτε τώρα  μέσω  e-mail για να ειδοποιήστε αυτόματα για νέα συμβάντασχετικά με την Ιστοσελίδα , το Τέροβο, την εφημερίδα μας και άλλα πολλά.........                                             
 
info@terovo.gr  


                       Επικοινωνήστε  μαζί    μας  στο

                           6973375759

                    

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ  ΤΕΧΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

IMPEL  -  ΙΩΑΝΝΙΝΑ